Lovgivning

Paragraf 107/108 og enkeltmandsforanstaltninger

Hos Fonden Botilbudet Græskobbel ved vi, at ingen mennesker er ens, og derfor skræddersyr vi også vores løsninger efter hver enkelt beboer. Vi tilbyder derfor både ophold ved almindelig vilkår under §107 & § 108 og som enkeltmandsforanstaltninger, der omfatter samme paragraf. Det betyder, at vi kan tilbyde forskellige løsninger alt efter hvilken situation, den enkelte beboer står i.

Psykiske sygdomme er meget invaliderende for både den ramte og dem omkring den syge – både fordi sygdommen ikke kan ses, og fordi den ikke umiddelbart kan helbredes. Psykiske lidelser kan især ses på de sociale evner, der ofte nedsættes markant hos den sindslidende. Det betyder også, at det nemmere går udover familie og andre i omgangskredsen.

At prøve at tage vare på en psykisk syg kan være en uoverskuelig opgave. Derfor kan det være en god idé at overveje et botilbud. Vores botilbud med enkeltmandsforanstaltninger efter §107 & § 108 giver hjælp og støtte i omgivelserne, som den psykisk syge har brug for.

Botilbud efter § 107 & §108 samt enkeltmandsforanstaltninger

Hos Fonden Botilbudet Græskobbel er vi et botilbud efter under §107 & § 108, der målretter sig dem, der har svært ved at begå sig socialt. Det vil i praksis sige mennesker med skizofreni, borderline eller en blanding af begge lidelser.

Vi bestræber os på at give den slags mennesker de bedst mulige omgivelser, hvorfor vores nøgleord er trivsel, engagement og troværdighed. Med vores botilbud under §107 & § 108 samt enkeltmandsforanstaltninger sørger vi ikke kun at gøre det nemmere for den syges nærmeste, men også for den sindslidende selv.

Pr. 1.9.2016 etablerede vi Anneks 1, beliggende 1,5 km fra hovedhuset, som bruges til en enkelt beboer i udslusning.

Den 1. august 2017 åbnede vi Anneks 2 ca. 2 km fra hovedhuset. Her kan vi tilbyde plads til borgere med særlige behov for støtte. Aktuelt har vi 1 beboer i en enkeltmandsforanstaltning. Anneks 2 er også godkent til udviklingshæmning, dømt til strafferetslig foranstaltning.

Få mere information om enkeltmandsforanstaltninger

Er du i tvivl om noget, enten omkring §107 §108 eller omkring enkeltmandsforanstaltninger, sidder vi også klar på telefon (+45) 28 56 20 03 for at besvare dine spørgsmål. Vi ser frem til at høre fra dig på vores enkeltmandsforanstaltninger.

Kontakt os for mere yderligere information om skizofreni