Godkendelser

Paragraf 107/108 og særforanstaltninger

Hos Fonden Botilbudet Græskobbel ved vi, at ingen mennesker er ens, og derfor skræddersyr vi også vores løsninger efter hver enkelt beboer. Vi tilbyder derfor både ophold ved almindelig vilkår under §107 & § 108 og som enkeltmandsforanstaltninger, der omfatter samme paragraf. Det betyder, at vi kan tilbyde forskellige løsninger alt efter hvilken situation, den enkelte beboer står i.

Psykiske sygdomme er meget invaliderende for både den ramte og dem omkring den syge – både fordi sygdommen ikke kan ses, og fordi den ikke umiddelbart kan helbredes. Psykiske lidelser kan især ses på de sociale evner, der ofte nedsættes markant hos den sindslidende. Det betyder også, at det nemmere går udover familie og andre i omgangskredsen.

At prøve at tage vare på en psykisk syg kan være en uoverskuelig opgave. Derfor kan det være en god idé at overveje et botilbud. Vores botilbud med enkeltmandsforanstaltninger efter §107 & § 108 giver hjælp og støtte i omgivelserne, som den psykisk syge har brug for.

Botilbud efter § 107 & §108 samt særforanstaltninger

Hos Fonden Botilbudet Græskobbel ved vi, at ingen mennesker er ens, og derfor skræddersyr vi også vores løsninger efter hver enkelt beboer. Vi tilbyder derfor både ophold ved almindelig vilkår under §107 & § 108 og som særforanstaltninger, der omfatter samme paragraf. Det betyder, at vi kan tilbyde forskellige løsninger alt efter hvilken situation, den enkelte beboer står i.

Fonden botilbudet græskobbel er et botilbud der er godkendt efter §107 & § 108, der målretter sig dem, der har svært ved at begå sig på egen hånd i samfundet. Det vil i praksis sige mennesker med psykiske lidelser og/eller udviklingshæmning der har brug for daglig støtte.

I vores pædagogiske arbejde har vi fokus på at øge livskvaliteten for vores borgere. Støtte vores borgere til et stabilt livsforløb uden unødvendige frustrationer, nederlag og daglige kampe. Være medskabende til en dagligdag med overskud til at opleve det nære, og nyde meningsfyldte aktiviteter med plads til at udvikle sig på egne betingelser. Vi arbejder med at skabe forudsigelige, strukturede og genkendelige rammer som borgerne ville kunne trives i. Der arbejdes med tilpasning af stimuli som matcher borgernes dagsform. Derudover vil borgere blive mødt med overskuelige krav, som vil kunne skabe en postiv udvikling i deres mestringsevner

Pr. 1.9.2016 etablerede vi Anneks 1, beliggende 1,5 km fra hovedhuset, som bruges til en enkelt beboer i udslusning.

Den 1. august 2017 åbnede vi Anneks 2 ca. 2 km fra hovedhuset. Her kan vi tilbyde plads til borgere med særlige behov for støtte. Anneks 2 er godkendt til udviklingshæmning, dømt til strafferetslig foranstaltning samt anden psykisk lidelse. Aktuel er vi godkendt til 4. Pladser i Anneks 2

Få mere information om enkeltmandsforanstaltninger

Er du i tvivl om noget, enten omkring §107 §108 eller omkring særforanstaltninger, sidder vi også klar på telefon (+45) 28 56 20 03 for at besvare dine spørgsmål. Vi ser frem til at høre fra dig på vores enkeltmandsforanstaltninger.

Kontakt os for mere yderligere information om vores ydelser