Borderline

Omkring borderline

Borderline er blandt de mest almindelige diagnoserede personlighedsforstyrrelser. Kendetegnende ved borderline er mangel på sociale evner. Forholdet til andre er derfor ofte præget af kaos, da man blandt andet er meget usikker på hvem man er. Da man ikke ved, hvem man selv er, handler man ofte impulsivt og har voldsomme humørsvingninger. Det er især kvinder, der rammes af denne sygdom. Symptomerne er mange, men det er især på den sociale adfærd, at man kan se den.

Mennesker med borderline har typisk intense og ustabile relationer til andre mennesker, er sårbare over for kritik og har det med skiftevis at ophøje og se ned på andre mennesker.

Der findes grundlæggende to former af borderline; borderline typen og den impulsive type. Den impulsive type er en smule mildere end den anden. Uanset hvilken slags borderline man har, er det en ubehagelig sygdom – ikke mindst for de pårørende. Derfor er det vigtigt, at man reagere på symptomerne. På den måde kan man nemlig hurtigere få startet et behandlingsforløb, så symptomerne kan mindskes.

Svært at håndtere med borderline

Folk med borderline kan være svære at håndtere – netop fordi de har svært ved sociale relationer. Derfor kan det også være en uoverskuelig opgave at skulle tage sig af en ven eller et familiemedlem med borderline, hvis de ikke kan klare sig selv. Derfor kan det her være en god idé at overveje et botilbud, da den psykisk syge får den hjælp og tryghed, der er brug for.

Hos Botilbudet Græskobbel står vi til rådighed for de mennesker, der har det sværest socialt – herunder personer med skizofreni, borderline eller en kombination af begge. Hos Botilbudet Græskobbel har vi et erfarent og engageret personale, der hver dag bestræber sig på at give de psykisk syge ro og mulighed for at arbejde med deres sygdom.

Kontakt os for mere information om borderline

Vores botilbud er beliggende i smukke omgivelser ned til Lillebælt, men vi tager sindslidende ind fra hele landet. Her bestræber vi os på at give dem den bedste mulighed for at føre et godt liv. Det sker ved, at vi tager hensyn til hvert eneste beboer, og vi møder udfordringer med stort engagement. Desuden sætter vi en ære i altid at overholde de aftaler, vi indgår.

Er du interesseret i at høre mere om borderline eller om vores botilbud, så kontakt os på telefon (+45) ​64 65 91 23.